Zo kun je innerlijk werk kunt doen tijdens je tweelingzielenproces
Kennisbank

Zo kun je innerlijk werk kunt doen tijdens je tweelingzielenproces

Als tweelingziel binnen een tweelingzielenproces heb je inmiddels ontdekt dat innerlijk werk enorm belangrijk is. Maar wat is innerlijk werk en hoe wordt het gedaan? Je ontdekt het in dit artikel.

Wat is innerlijk werk?

Innerlijk werk is het verwijderen of veranderen van de negatieve energie die je gedurende je hele leven hebt verzameld. Onder negatieve energie verstaan we al je angsten, trauma’s, wrok, vals-negatieve overtuigingen en patronen, gebrek aan zelfliefde en zelfwaardering, et cetera. Het gaat om alles wat negatieve emoties of lage vibraties met zich meebrengt en daarom mentaal en emotioneel (en soms zelfs fysiek) lijden bij ons veroorzaakt.

Deze opgebouwde negativiteit zorgt ervoor dat je met lage emoties (verdriet, woede, zorgen, teleurstelling, verwijten, onwaardigheid, et cetera) reageert op verschillende situaties in je dagelijks leven, vooral situaties waarin dingen gebeuren die je niet leuk vindt. En deze negativiteit voorkomt weer dat je constant ‘hoog trilt’, hoe hard je ook probeert om positief te blijven.

In een hoge vibratie (energie) zitten is belangrijk voor innerlijk werk en je tweelingzielenproces.

Hoe kun je innerlijk werk doen?

Er zijn verschillende manieren en methoden om innerlijk werk te doen. Het beoefenen van zelfbewustzijn is er daar één van. Dit betekent dat je je bewust wordt van hoe je je voelt en denkt wanneer je reageert op een situatie. Vooral een uitdagende situatie, met mensen die moeilijk zijn om mee om te gaan. Bij deze variant van innerlijk werk observeer je jezelf dus zonder oordeel, om zo je negatieve reactie(s) te identificeren. Dit is heel waardevol, want na een tijdje handel je niet meer op de automatische piloot en gaan de eerste ’triggers’ eraf.

Daarna kun je diep in jezelf gaan om de oorzaken te vinden van de patronen, reacties en handelingen die je blootlegt. Vraag jezelf af waarom je reageerde zoals je deed. Stop niet bij je eerste antwoord. Bewandel niet de makkelijke weg. Vraag jezelf nog eens wat de reden is. En wees eerlijk tegenover jezelf.

Ga door met vragen stellen. Je zult in jezelf allerlei dingen vinden. Dit is lastig, maar blijf zo diep mogelijk gaan om onderliggende oorzaken te ontdekken.

De wortels van negativiteit

Er zijn meestal twee hoofdoorzaken van uw opgebouwde negativiteit: fundamentele angsten en negatieve valse overtuigingen.

Zodra je de wortels van negativiteit hebt geïdentificeerd, werk je eraan om deze te elimineren. Zoals het verwijderen van de wortel van een onkruid zodat het niet meer groeit. Want als je de wortel niet verwijdert, zal het onkruid (je negatieve energie) blijven ontkiemen en groeien. En daarom reageer je met negatieve emoties elke keer dat je iets moeilijks overkomt. Haal je de wortel niet weg, dan blijven triggers bestaan.

Onze tweelingziel helpt ons enorm bij het blootleggen van deze negativiteit en alle triggers. Dit is de reden waarom ze zich op kwetsende manieren kunnen gedragen: dit is om ons te triggeren, zodat je de negativiteit in jezelf kan ontdekken. Tweelingzirelen helpen dit proces te versnellen, als je maar wel bereid bent om het (innerlijke) werk te doen.

Andere vorm van innerlijke werk

Ander belangrijk innerlijk werk is om energie te kiezen die meer positief is in plaats van negatief, aangezien positieve energie meer positieve energie zal aantrekken.

Ook overgave is belangrijk om dingen te laten stromen, met een positieve houding. De praktijk van aanwezig zijn in het nu, leven in het huidige moment, is belangrijk. Wees niet gericht op het verleden of de toekomst.

Innerlijk werk is een van de belangrijkste aandachtspunten van het tweelingzielenproces.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *